MENIU

Jumătate din populația Israelului s-a IMUNIZAT împotriva Covid. Câte doze au fost administrate în 3 luni

Jumătate din populația Israelului s-a imunizat anti-Covid

Campania de vaccinare anti-Covid din Israel se desfășoară într-un ritm alert. 4,65 milioane de cetățeni au primit ambele doze de ser produs de Pfizer.

În comunicatul ministerului Sănătății, în care se anunța că peste jumătate din populație a primit ambele doze de vaccin, ministrul Yuli Edelstein a făcut apel la cetățeni ”să respecte recomandările astfel încât coronavirusul să nu se întoarcă”.

Potrivit Jerusalem Post, din cei 5,2 milioane de israelieni care s-au vaccinat, 4,65 milioane au primit și rapelul. 

Campania de imunizare cu vaccinul Pfizer a început în decembrie, fiind eligibili toți cetățenii de peste 16 ani. Cei care îl primesc sunt considerați imunizați împotriva bolii la o săptămână după rapel, potrivit hotnews. 

Cu o populație de aproximativ 9,3 milioane de persoane, Israel a raportat, de la debutul pandemiei, peste 830.030 cazuri de Covid-19 și 6.154 de decese. Joi erau active 12.866 de cazuri, 483 fiind forme grave, cel mai redus nivel din ultimele trei luni. 

Israelul îi consideră pe palestinienii din Ierusalimul de Est drept cetăţeni ai săi şi le-a furnizat şi lor vaccinul anti-Covid. De asemenea, guvernul a oferit seruri palestinienilor care lucrează în Israel şi localităţilor din Cisiordania ocupată.