MENIU

Johnson&Johnson, reacție după cazurile de cheaguri de sânge raportate la imunizarea cu vaccinul său anti-COVID-19

Johnson&Johnson reacționează semnalarea cazurilor de cheaguri de sânge după imunizarea anti-COVID-19

Compania Johnson&Johnson a anunțat oficial vineri că este „conștientă” că există reacții rare de coagulare a sângelui dar susține că „nu există o relație de cauzalitate clară” cu vaccinul său - Janssen COVID-19. Declarația vine după ce Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat că analizează câteva cazuri trombotice semnalate ca reacții adverse după vaccinarea cu produsul companiei americane. În același timp, mai multe state americane au suspendat vaccinarea cu serul de la J&J după mai multe reacții adverse ca amețelil și leșinuri. 

 

Într-o declarație oficială, compania Johnson & Johnson a anunțat că este „conștientă” că au existat evenimente tromboembolitice (formarea de cheaguri de sânge) „raportate la toate vaccinurile COVID-19”.

„Monitorizarea atentă a efectelor secundare pe care am făcut-o a arătat un număr mic de evenimente foarte rare după vaccinare. În prezent, nu s-a stabilit nicio relație de cauzalitate clară între aceste evenimente rare și vaccinul Janssen COVID-19 ”, se spunea în declarația oficială publicată vineri de companie, transmite CNN.

Johnson&Johnson a menționat că lucrează cu experți și autorități de reglementare în domeniu pentru a analiza mai atent datele.

Compania a mai precizat și că persoanele care au fost vaccinate cu produsul dezvoltat de Johnson&Johnson și prezintă orice simptome severe ar trebui să solicite imediat asistență medicală.

Simptomele pot include dificultăți de respirație, dureri toracice, umflături la nivelul piciorului, dureri abdominale persistente, simptome neurologice, vânătăi mai maari sau mai mici sau pete minuscule de sânge sub piele la locul injectării, a mai transmis compania.

Efecte trombotice semnalate și în cazul vaccinului produs de compania farmaceutică americană Johnson & Johnson, denumit Janssen COVID-19, sunt analizate de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA). 

EMA a anunțat vineri că au fost raportate patru cazuri mai grave de formare de cheaguri de sânge după vaccinarea cu Johnson&Johnson, dar nu este sigur dacă au legătură cu imunizarea sau există o altă cauză medicală.

Citește și Agenția Europeană pentru Medicamente analizează serul Johnson&Johnson pentru posibile tromboze. Ce au mai descoperit specialiștii în legătură cu AstraZeneca

În același timp, Carolina de Nord a anunțat suspendarea vaccinării cu produlul de la J&J după alte trei state americane în această săptămână, din cauza unor reacții adverse , altele decât tromboze.

Citește și Probleme la vaccinarea cu Johnson&Johnson în Statele Unite! Patru state au suspendat administrarea până acum - Care este MOTIVUL