MENIU

Johannis: "Ce credeți că îmi scrie Ministerul Apărării Naționale? Sper că este o eroare"

Johannis a spus că de zece ani încearcă să obţină terenul de la Ministerul Apărării Naţionale

De aproape zece ani, Sibiul încearcă să obțină transferul unui teren de aproximativ 130 de hectare, aflat în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru a demara construcţia unui nou spital.

"Am primit un înscris de la Ministerul Apărării... nu știu, cred că și Naționale îi zice. Cred că vreo zece ani sunt de când tot facem negocieri și a fost tot timpul vorba de un teren de cam 130 de hectare, deci cam până în zona Stației de apă. Inclusiv când noi am propus schimbul, am măsurat, am întabulat un teren în suprafață echivalentă, am tot discutat. Toți miniștrii care au fost la Ministerul Apărării au cunoscut această chestiune, ultima dată am avut o discuție chiar la fața locului, cu teren, cu modernizări poligon, cu tot... Și ce credeți că îmi scrie Ministerul Apărării Naționale?", a povestit, joi, primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Klaus Johannis a detaliat urmarea negocierilor purtate în vara anului trecut, când ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat la Sibiu că este de acord cu transferul celor 130 de hectare în administrarea Sibiului, singura condiție fiind modernizarea pe banii Sibiului a poligonului de trageri din imediata apropiere.

"Ei sunt de acord să ne dea terenul dacă noi participăm la modernizarea poligonului, ceea ce e ok, doar că ei sunt dispuși să ne dea 30 de hectare", a continuat Johannis. "Sper că este o eroare în redactare. Încă nu a venit un răspuns. Sunt ocupați, chestiunea grea apărarea țării", a mai comentat, ironic, primarul.

Citeşte mai mult pe http://turnulsfatului.ro.