MENIU

Jocurile foamei cu şomeri. Show controversat la BBC

BBC a anunţat că e în căutare de muncitori necalificaţi, şomeri sau plătiţi cel mult cu salariul minim pe economie, pentru un reality-show în care cel care munceşte cel mai mult va încasa marele premiu. Scandalul a început încă de la preselecţii.

BBC caută şomeri sau muncitori cu ora pe bani puţini pentru un reality show în care premiul cel mare este de 15 000 de lire, cîştigul anual pentru lucrătorii săraci în Marea Britanie (în afara Londrei). Reacţiile dure împotriva showului au apărut imediat, a fost acuzată intenţia producătorilor de a face show de divertisment pe seama săracilor.

În Anglia a mai existat un astfel de show produs de Channel 4, însă de data aceasta, fiind vorba de postul public, criticile au fost mult mai dure. Titlul show-ului de la BBC 2 va fi "The Hardest Grafter", iar cei căutaţi trebuie să aibă în jurul vârstei de 25 de ani şi să fie recrutaţi din zona lucrătorilor plătiţi cu cel mult salariul minim.

În fiecare episod, concurenţii trebuie să facă  diverse munci grele, iar cel care câştigă cel mai puţin va fi eliminat. Vor fi slujbe tipice pentru muncitori cu ziua din Marea Britanie de azi, spun producătorii, în general munci plătite cu salariul minim pe oră.

Criticii au numit acest gen de show "poverty porn" (porno-sărăcie), sugernd că astfel de show-uri invită la distracţie, ca în "Jocurile foamei", pe seama luptei pentru supravieţuire dusă de britanicii săraci. Show-ul ar trebui să pornească din toamnă, asta dacă directorii postului public vor reuşi să treacă de scandalul pe care l-au generat.

Mai multe articole despre:
reality show BBC jocurile foamei