MENIU

Jocurile făcute pentru Minsterul Finanțelor: Pe cine vrea să pună Videanu - Numele grele din spatele ministrului Digitalizării

Pe cine vrea să pună PNL la Ministerul Finanțelor - Cum se trag sforile în PNL de fostul  lministru al Econmiei Adriean Videanu pentru Sebastian Burduja. 

Fostul ministru al Economiei din guvernarea Boc, cunoscut ca baronul portocaliu de Teleorman, Adriean Videanu, a revenit în politica mare. Nu oricum, ci în spatele finului său, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, pe care-l vrea ministru al Finanțelor.

În ultima perioadă, Videanu a fost văzut în compania bancherului Marinel Burduja, tatăl actualului ministru, la Palatul Victoria, în Parlament sau la sediul PNL. Potrivit unor surse, cei doi pun la cale, sfătuiți fiind de Emil Boc și Vasile Blaga, ca Sebastian Burduja să preia conducerea Ministerului de Finanțe după rotativă. Motivul ține de legături familiale: Burduja junior este finul lui Videanu. De fapt, Burduja junior a fost susținut permanent în ultimii ani de nașul său Adriean Videanu și pentru a prelua șefia PNL Sector 1, relatează Realitatea PLUS, potrivit national.ro.

Despre Marinel Burduja s-a scris că ar proveni din rândurile fostei securități, însă acesta a negat întotdeauna. El a dat o declarație publică în care a jurat că nu are legătură nici cu fosta securitate, nici cu serviciile secrete postdecembriste. Burduja senior a terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale, în 1976, iar apoi Facultatea de Drept, în 1983. Activitatea sa în cei 6 ani dintre terminarea facultății și Revoluția din `89, nu este cunoscută nici în zilele noastre.

În 1990, Marinel Burduja a devenit primarul Municipiului Piatra Neamț, dar și deputat. El și-a dat demisia din Parlament și a înființat Sucursala Piatra – Neamț a BANCOREX! Ulterior s-a întors la București, pe postul de director general la prima reprezentanță Christian Dior România. După care a fost numit direct vicepreședintele Băncii Române de Comerț Exterior – BANCOREX! Post pe care a rezistat până în anul 1996. De la BANCOREX, Marinel Burduja a ajuns vicepreședinte la Creditanstalt România, a ajuns în conducerea ABN Amro și ulterior la Raiffeisen Bank. A fost și președinte la Banca Română de Credite și Investiții și apoi președinte al Consiliului de Administrație al Forza Rossa IFN, compania PSD-istului Ion Bazac!

În prezent, Marinel Burduja este șef la ALRO Slatina, compania pe care sunt toți ochii structurilor contrainformative după apariția informațiilor privind controlarea acestei unități strategice de către oligarhul rus Vitali Machitski, potrivit national.ro