MENIU

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Rusia și Franța decid soarta Siriei și Libiei

jocuri de putere

Plăcile tectonice se mișcă îngrijorător pe nisipurile și așa mișcătoare ale relațiilor internaționale, prevestind un cutremur de proporții, care va reseta în curând marile centre de putere! Vă propun, în această seară, să punctîm cele mai fierbinți puncte din agenda mondială. Mâine va avea loc o videoconferință între președinții Macron și Putin, cu scopul de a defini mai clar și a întări dialogul strategic dintre Franța și Rusia și interesul lor comun în Libia și Siria! 

Ambițiile imperiale ale lui Putin sunt dublate de discursul său tot mai antioccidental, iar demonstrația de forță de ieri de la parada din Piața Roșie reprezintă un semnal clar: rușii joacă acum cartea supralicitării revizionismului. Un alt capitol îngrijorător este legat de un raport al Departamentului de Stat, dat publicității marți, prin care Statele Unite atrag atenția partenerilor NATO că Beijingul efectuează cercetări clandestine în domeniul armelor biologice și că ascunde informații despre domeniul său nuclear.

Despre toate acestea și multe alte aspecte tensionate ale momentului vom discuta cu Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Iulian Chifu și Ștefan Ciochinaru.

Mai multe articole despre:
Jocurid de putere