MENIU

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: România, după alegerile parlamentare. Cele două scenarii posibile ale viitoarei guvernări

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu

Concluzia de la care vreau sa începem analiza noastră este ca aproximativ 68% dintre romani nu s-au regăsit in nici o oferta politica. Cel mai mare absenteism la votul pentru parlamentare denotă fără nici un dubiu un faliment pe care ar trebui sa-l atribuim tuturor actorilor politici.

 

În urma rezultatelor finale se preconizează doua posibile scenarii ale viitoare guvernări. PNL, USR, PLUS, PMP și UDMR sa vina cu o propunere de premier in persoana lui Ludovic Orban sau in eventualitatea refuzului celor de la USR-PLUS de a accepta un premier altul decât Dacian Cioloș, există și varianta unei alianțe politice majore între PNL, PSD, PMP și UDMR, care sa lase in opoziție cele doua partide in oglinda: ultra-progresiștii lui Barna  vs ultra-conservatorii lui Simion.

Vom diseca firul in șaisprezece alături de Florin Ivan, consilier al primului ministru, Cristian Diaconescu, proaspăt ales parlamentar PMP, Oana Stanciulescu și Sorin Manea.