MENIU

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Ce rol joacă religiile în campania pentru prezidențialele din SUA

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Ce rol joacă religiile în campania pentru prezidențialele din SUA

Pe 1 noiembrie, va avea loc primul tur la prezidențiale și, în mod extrem de ciudat, peste București s-a așternut o liniște nefirească. Nu prea există declarații sau semnale și pare chiar o lipsă de interes geopolitic a României cu privire la destinul Basarabiei pentru următorii patru ani. 

Săptămâna viitoare, pe 3 noiembrie, America își alege președintele. Poate un subiect prea puțin discutat la noi este legat de rolul jucat de religii în această campanie. 

Ambii candidați acordă o importanță maximă câștigării simpatiei în diferitele comunități religioase. Evanghelici, protestanţi, catolici, evrei, musulmani, mormoni sau atei, fiecare vot este preţios, mai ales când poporul american continuă să se remarce prin religiozitatea sa: 55% dintre americani spun că se roagă regulat (comparativ cu aproximativ 10% în Franţa şi 6% în Regatul Unit) şi 87% spun că cred în Dumnezeu. 

Vom vedea și cum Agenda ideologică a Partidului Comunist Chinez poate influența alegerile prezidențiale din SUA. 

Și, în sfârșit, vom trece în revistă și evoluția pandemiei și reacțiile guvernamentale din Europa. Uniunea Europeană urmează să aloce 100 de milioane de euro în vederea cumpărării şi distribuirii de teste rapide (antigenice) de depistare a infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, a anunţat, ieri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a catalogat situaţia drept "foarte gravă". 

Va aștept alături de Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Ștefan Ciochinaru și Alexandru Grumaz.

 

Mai multe articole despre:
oreste teodorescu jocuri de putere