MENIU

Japonia: Bilanţul inundaţiilor creşte la 25 de morţi

Japonia: Bilanţul inundaţiilor creşte la 25 de morţi

Bilanţul inundaţiilor produse săptămâna trecută în sud-vestul Japoniei a crescut la 25 de morţi, a anunţat marţi guvernul, în timp ce echipele de salvatori continuă să caute persoanele date dispărute, relatează AFP. 

Kyushu, cea mai sudică insulă dintre cele patru cele mai mari ale arhipelagului japonez, situată la circa 900 km de Tokyo, s-a confruntat cu precipitaţii de o amploare fără precedent şi inundaţiile de amploare au provocat distrugerea unor drumuri, locuinţe şi şcoli. 

Mii de persoane au fost evacuate în spaţii instalate în sălile de sport ale şcolilor şi clădirilor publice, dar numeroşi oameni sunt încă blocaţi din cauza apei şi a noroiului. 

În total au murit 25 de persoane, iar 25 sunt date dispărute, a precizat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga. Circa 12.000 de salvatori fac "tot posibilul" pentru a-i căuta pe supravieţuitori şi a degaja trunchiurile de arbori doborâţi care le afectează deplasarea, a adăugat el. 

Responsabilii din regiune estimau la circa 150 luni seară numărul persoanelor izolate de lume în prefecturile cele mai afectate, Fukuoka şi Oita. 

Prim-ministrul Shinzo Abe, aflat în turneu în Europa unde la participat la summitul G20 din Germania, a anulat o vizită în Estonia, ţară care deţine de la 1 iulie preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, pentru a reveni la Tokyo marţi după-amiază. Shinzo Abe se va deplasa în prefecturile Fukuoka şi Oita miercuri, a explicat Suga. 

Agenţia meteorologică japoneză prognozează în continuare ploi puternice în regiune.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
Japonia morţi inundaţii