MENIU

Jandarmeria, despre incidentul de la Ambasada Rusiei: S-a intervenit prompt. Nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei și nici integritatea personalului

Jandarmeria Română

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a oferit primele informații legate de incidentului petrecut în această dimineață, la Ambasada Rusiei din Capitală, când o persoană și-a pierdut viața după a intrat cu mașina în gardul Ambasadei. Șoferul care și-ar fi dat foc imediat după accident este Bogdan Drăghici. 

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, în jurul orelor 06.00, un autoturism a pătruns, "în mod deliberat și fără drept, în zona de siguranță instituită în jurul ambasadei".

"În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecție și a continuat deplasarea până la porțile de acces, fără a trece de acestea.

Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt și au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat. 

Imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului. 

Concomitent s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfășurarea activităților de cercetare", informează comunicatul.

Jadarmeria afirmă, totodată, că "prin măsurile adoptate la obiectiv și prin modul prompt de acțiune și intervenție al jandarmilor aflați în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei și nici integritatea personalului diplomatic".

"Menționăm că începând cu data de 24.02.2022, Jandarmeria Română a dispus măsuri suplimentare pentru protecția obiectivului diplomatic aparținând Federației Ruse, în principal, prin:

- întărirea dispozitivului de pază și protecție, prin suplimentarea efectivelor și a mijloacelor;
- realizarea unui dispozitiv de protecție fizică  pietonală în perimetrul ambasadei.
Permanent a existat o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranța personalului diplomatic și a ambasadei", mai arată sursa citată.