MENIU

Jamie Oliver, unul dintre cei mai bogaţi bucătari, are datorii uriaşe

Jamie Oliver

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a acumulat datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline sunt salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale, informează dailymail.co.uk.

Jamie Oliver şi soţia sa, Jools, au o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline. Documentele depuse în instanţă arată că bunurile personale ale lui Oliver nu sunt în pericol, chiar dacă reţeaua de restaurante ar intra în faliment.

Anul trecut, starul TV a mai închis şase restaurante, dând vina pe Brexit, care va scumpi produsele importate şi va conduce la scăderea numărului de clienţi.

În ultimii ani, lanţul său de restaurante a fost şi ţinta unor critici privind atât preparatele alimentare, cât şi serviciile oferite. De asemenea, foşti angajaţi au criticat compania pentru salariile mici şi diverse abuzuri.

Un purtător de cuvânt al lui Jamie Oliver a spus, însă, că lanţul de restaurante nu a primit nicio plângere din partea angajaţilor "privind imposibilitatea de a câştiga un trai decent" şi nici privind vreo formă de abuz, scrie Mediafax.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.