MENIU

IZOLAŢI DIN CAUZA PLOII. Oamenii sunt sunt nevoiţi acum să facă un ocol de peste 40 de kilometri

Izolaţi din cauza ploii

Ploile le-au creat deja probleme locuitorilor din Buzău. Râul Câlnău, care traversează comuna Pardoşi, a ieşit din matcă. Drumul de acces spre localitate şi podul care face legătura între mai multe sate au fost acoperite de ape. Oamenii sunt sunt nevoiţi acum să facă un ocol de peste 40 de kilometri.

Din cauza ploii abundente, drumul de acces către centrul comunei, unde sunt primăria, poliţia şi dispensarul medical a fost blocat. Peste 500 de localnici din Pardoşi sunt afectaţi. Ei spun să situaţia se repetă în fiecare an.

"De luni nu s-a mai putut circula, săptămâna asta. De luni nu am putut circula pe pod. Locuitorii sunt izolaţi acolo. Copii care fac naveta la Murgeşti nu pot merge la şcoală, că drumul e blocat", a spus un localnic.

" Pot să zic chiar izolaţi. Copiii nu pot să vină şi drumul e pe aici îl au. Suntem aproape singuri. Acum vin sărbătorile, nu pot sa treacă podul", a spus un alt localnic.

"Am făcut adrese la Consilul Judeţean, la Prefectură, ISU. Alt pod sau eu ştiu, mai înălţat cel existent sau făcut altul", a spus Jalbă Răduţă, viceprimar comuna Pardoşi.

Torenţii formaţi pe râul Călnău au mai rupt şi un podeţ, singura cale de acces către cătunul Valea Şchiopului, unde locuiesc opt familii de bătrâni. Autorităţile judeţene, în sarcina cărora cade administrarea drumului, spun că vor face mai întâi o expertiză pentru a găsi cea mai bună soluţie.