MENIU

Iulian Surugiu (Sindicatul agenților de poliție), despre cazul din Argeș: ”A fost mai multă prostie decât exces de zel”

Președintele de onoare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție a comentat luni, la Realitatea Plus, intervenția de la Argeș, în urma căreia un bărbat de 63 de ani a decedat. Acesta a criticat modul în care au intervenit polițiștii, însă a atras atenția și că legislația trebuie schimbată.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să se schimbe programa Poliției și pregătirea polițiștilor. Trebuie umblat la cauze, nu la efecte. Din păcate, de câte ori se întâmplă o nenorocire, problema de fond rămâne nerezolvată.

Există o lege proastă de funcționare a Poliției Române, un statut care a fost făcut în urmă cu mulți ani. De atunci, societatea a evoluat, iar statutul a rămas nemodificat.

Cred că a fost mai multă prostie, în afara excesului de zel. Se vede cum polițistul l-a înjurat pe cetățean, nu poți lovi așa... Șeful lui nu îl poate da afară pentru că sunt niște reguli proaste, care trebuie respectate. Din același motiv, de multe ori, ministrul de Interne nu poate demite un șef. Dacă nu se va schimba legislația, astfel de incidente se vor repeta”, a spus Surugiu. 

Citește și: ”Avocatul unuia dintre polițiștii din Argeș contestă rezultatul autopsiei. Ce îi răspunde șeful Serviciului de Medicină Legală”