MENIU

Italienii, revoltaţi după ce un român a provocat un grav accident. "Sper să putrezeşti în puşcărie"

Un român în vârstă de 40 de ani a fost arestat în Italia, după ce a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei femei şi a fiicei sale.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani era beat când s-a urcat la volan. La un moment dat,  în oraşul Arezzo, a pierdut controlul şi a lovit o femeie şi pe fiica acesteia, care tocmai treceau prin zonă.

În urma impactului, fetiţa în vârstă de numai 10 ani şi mama ei, de 51 de ani, au murit, scrie gazetaromaneasca.com.
Şoferul a rămas blocat în maşină şi doar intervenţia forţelor de ordine au făcut ca acesta să nu fie linşat de zecile de persoane adunate la locul tragediei. El a fost arestat pe loc, poliţiştii constatând ulterior că bărbatul avea o rată de alcoolemie de patru ori mai mare decât nivelul permis.

Accidentul a stârnit un val de furie în rândul italienilor şi polemici aprinse pe reţelele de socializare.

"La Arezzo un imigrant, conducând beat, a lovit şi ucis o fetiţă de 10 ani şi pe mama ei. Vierme scârbos, sper să putrezeşti în puşcărie", a scris pe Twitter secretarul de la Lega Nord, Matteo Salvini.

De asemenea, primarul din Arezzo, Alessandro Ghinelli, şi-a exprimat condoleanţele pe Facebook: "Nu este posibil să mori astfel, în timp ce te plimbi. Gândurile mele sunt alături de familie".

Mai mult, Giovanni Donzelli, şef de grup al FdI în regiune, a cerut expulzarea românului, mai scrie sursa citată.

"Să pedepseşti în mod adecvat o persoană care comite o infracţiune atât de gravă nu înseamnă numai să o trimiţi la închisoare aruncând cheia, ci şi să o expediezi în ţara sa pentru a-şi ispăşi pedeapsa la ea acasă. Chiar dacă România este o ţară a Uniunii Europene, cei care comit astfel de infracţiuni trebuie să nu mai poată pune piciorul în Italia. În schimb ştim că aceste lucruri se întâmplă tocmai pentru că în ţara noastră nu există nicio certitudine a pedepsei: această persoană trebuie să rămână la închisoare, fiindcă e un pericol public, însă ştim bine că potrivit legilor noastre există riscul concret ca bărbatul să fie repus curând în libertate", a scris Donzelli.