MENIU

Italia: o fetiță româncă de 5 ani a pierdut o mână din cauza unui șofer

Un șofer italian în vârstă de 23 de ani a fost trimis în judecată după ce, a cauzat un grav accident rutier în urma căruia unei fetițe românce de 5 ani i-a fost amputat un braț.

Tragicul accident s-a petrecut în vara anului 2017, unde o întreagă familie de români, călătoreau de-a lungul șoselei statale 7 Appia, din direcția Laterza spre Castellaneta. Mașina condusă de tânărul italian, avea o viteză de 230 km/h. În momentul în care tânărul șofer a încercat să facă o depășire riscantă, a observat sosirea pe banda opusă a altui automobil. Astfel, acesta a renunțat la depășire tamponând violent mașina românilor care a ieșit de pe șosea.

În urma evenimentului, șoferul român, soția și fiul cel mare au suferit numeroase leziuni și vânătăi minore, în timp ce fetiței i-a fost amputat un braț.

Potrivit rotalianul.com, tânărul șofer italian nu a oprit la locul accidentului. Acesta fiind identificat în urma investigațiilor efectuate de carabinieri și va apărea în fața judecătorilor de la Tribunalul din Taranto pe data de 8 ianuarie 2019.