MENIU

Italia a înregistrat peste 2.000 de cazuri Covid-19, pentru prima dată din aprilie. Stare de urgență până în 2021

Record de infectări în Italia

Autoritățile italiene au înregistrat, joi, 2.548 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în doar 24 de ore. Este prima dată din aprilie când bilanţul zilnic depăşeşte pragul de 2.000 de contagieri.

În contextul creșterii numărului de infectări, premierul Giuseppe Conte a anunțat că va cere parlamentului să prelungească starea de urgență, care ar trebui să expire luna acesta, până la sfârşitul lui ianuarie 2021.

Italia a fost prima ţară europeană lovită de pandemie şi are încă cel mai trist bilanţ, de 35.918 decese dintr-un total de 317.409 infectări. 

În vară, după ce a impus unele dintre cele mai severe restricţii din lume, guvernul a reuşit să aducă epidemia sub control. În ultimele două luni însă, ca în alte multe țări, cazurile noi au crescut semnificativ, rămânând însă mult sub cele din Franţa, Spania sau Marea Britanie.

Italia a mai raportat peste 2.000 de infectări în 24 de ore pe 29 aprilie, cu doar câteva săptămâni înainte ca guvernul să decidă redeschiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor, amintește Agerpres.

Mai multe articole despre:
covid-19 italia stare de urgenta