MENIU

Italia a demarat campania de vaccinare. CINE sunt primii beneficiari ai serului anti-COVID la Roma

Italia a demarat campania de vaccinare. CINE sunt primii beneficiari ai serului anti-COVID de la Roma

O profesoară, coordonatoarea laboratorului de virusologie a Spitalului de boli infecțioase "Lazzaro Spallanzani" din Roma, o infirmieră și un asistent social din același institut sunt primii italieni care au fost vaccinați în această dimineață, în prezența ministrului Sănătății, Roberto Speranza, guvernatorului regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, și a comisarului extraordinar pentru situația de urgență COVID, Domenico Arcuri, scriu jurnaliștii de la RRA.

Imediat după, au fost imunizați alți doi doctori din acelaşi la spital. Astăzi se va ajunge la un număr de 130 de cadre medicale vaccinate, care vor deveni la rândul lor vaccinatori în toată regiunea Lazio. 

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a ținut totuşi să sublinieze că începerea vaccinărilor nu va diminua nevoia de atenție și respect față de măsurile de distanțare. În prima parte a anului vor fi vaccinați 70% dintre italieni, ceea ce înseamnă administrarea a aproximativ 140 de mii de doze pe zi.

Italia a trecut recent de pragul de 2 milioane de infectări, fiind prima țară europeană care a fost afectată dramatic de virus, în primul val, Conform datelor oficiale, 71620 de italieni au pierdut lupta cu pandemia. 

Mai multe articole despre:
Italia coronavirus vaccin anti-covid-19 italia