MENIU

Israelul a decis să închidă sinagogile. 24% dintre persoanele infectate au frecventat aceste lăcașe de cult

Isreael, masuri coronavirus

Israelul intenţionează să închidă sinagogile în cadrul măsurilor stricte luate de autorităţi în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, informează presa israeliană, citată de Agerpres.

Analiza epidemiologică realizată pe aproximativ jumătate dintre persoanele infectate din Israel, țară care înregistrează 2.030 de cazuri de infectare în prezent și 5 decese, arată că 29% au fost infectaţi cu coronavirus în lăcaşuri de cult şi în şcolile religioase iudaice, unde credincioşii menţin un contact strâns.

După sinagogi (24%), hotelurile (15%) prezintă un grad ridicat de contagiune, urmate de restaurante (12%), magazine alimentare (7%), alte magazine (7%), şcoli talmudice (5%), clinici (5%) şi şcoli (3%).

Discotecile şi centrele comerciale, cu 2% dintre îmbolnăviri, par să fie locurile în care au fost înregistrate cele mai puţine cazuri de contagiune, potrivit raportului Centrului de Informaţii pentru Lupta împotriva Coronavirusului.

Situația infectărilor din Istrael pare să fie o replică a celei din Coreea de Sud, țară unde coronavirusul s-a răspândit în principal în cadrul membrilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus din Daegu – o organizație religioasă văzută drept sectă de către detractori, primul caz fiind o femeie de 61 de ani care a participat la mai multe ceremonii religioase în luna februarie, în Daegu. Întregul efort al autorităților sud-coreene și măsurile luate ulterior depistării focarului de infecție din Daegu au făcut stopat răspândirea virusului în alte regiuni ale țării.