MENIU

ISIS a publicat HARTA TERORII. Unde deține cele mai multe celule teroriste în Europa

Harta terorii
Harta prezenței ISIS

Gruparea teroristă Stat Islamic a dezvăluit care sunt zonele din Europa, Asia și Africa unde deține cele mai multe "celule" care pot fi oricând activate.

La doar câteva ore după atacurile sângeroase din aeroportul din Istanbul, pe care experții în securitate le consideră ca având legătură cu celebrarea morbidă a 2 ani de la instaurarea Califatului islamic, ISIS a dat publicității o hartă cu zonele cel mai bine controlate de unitățile de acțiune ale grupării. 

Celulele teroriste împânzesc mai multe state din vestul Europei, potrivit propagandei ISIS: Germania, Franța, Marea Britanie, Spania. Alte zone cu risc maxim de atac din partea jihadiștilor sunt Turcia și Rusia.

Riscul este ceva mai scăzut în Italia, Suedia, Serbia și Grecia și la un nivel moderat în Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar și Bulgaria și România.

Cea mai slabă prezență ISIS s-ar manifesta în Polonia, Cehia și țările baltice. Islamic State terrorists have revealed terrifying details of "covert units" across the globe, including France and Turkey.

Just hours after the horrific carnage delivered by the Istanbul terror attack , the twisted group released a graphic showing its strongholds around the world.

Western intelligence officials suspect the Istanbul airport attack was the group's macabre way of "celebrating" the two year anniversary since it announced plans to create an Islamic caliphate.

"Graficul prezentat de jihadiști segmentează teritoriile în 3 secțiuni, unele de control major, altele pe care ISIS le controlează moderat și a treia categorie cu o prezență mai slabă a celulelor secrete", scrie Mirror.co.uk.

Mai multe articole despre:
ISIS Statul islamic