MENIU

Iranul și aliații au urma să atace Israelul în maxim 72 de ore - CNN

Potrivit surselor militare, forțele israeliene s-ar pregăti de un răspuns anticipat

Iranul și aliații săi se pregătesc să lanseze un atac la scară largă asupra Israelului, în următoarele 72 de ore, potrivit unui avertisment al oficialilor Departamentului american al Apărării, informează CNN.

Ministrul de externe al Iranului a informat Qatarul și Arabia Saudită că o operațiune militară împotriva Israelului este iminentă, avertizându-le să nu permită ca spațiul lor aerian să fie folosit împotriva sa.

Nivelul ridicat de alertă urmează asasinării recente a lui Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Hamas, la Teheran. Asasinatul a ridicat semnificativ miza în agresiunea continuă dintre "Israel" și grupurile de rezistență din regiune.

Analistul politic Avi Ashkenazi a sugerat că represaliile potențiale ale Iranului ar putea fi organizate fie din Liban, fie din Iran, sau ca un efort coordonat între cele două.

Acesta a raportat că forțele de ocupație israeliene (IOF) se pregătesc pentru acest răspuns anticipat și pun în aplicare măsuri defensive extinse pentru a contracara orice posibil atac.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a promis o "răzbunare severă împotriva "Israelului".

"Considerăm că este de datoria noastră să răzbunăm sângele lui Haniyeh care a fost vărsat pe solul Republicii Islamice Iran", a declarat Khamenei. Liderul spiritual a ordonat un atac direct asupra țintelor "israeliene".

Khalil Al-Hayya, un înalt oficial Hamas, a condamnat asasinatul ca fiind o încercare "israeliană" de a distrage atenția de la eșecurile sale.

 

Mai multe articole despre:
iran atac israel cnn hezbolah terorism