MENIU

IPS Teodosie, mesaj controversat de Crăciun: ''Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt batjocoriţi''

IPS Teodosie, mesaj controversat de Crăciun: ''Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt batjocoriţi''

Arhiepiscopul Tommisului, Teodosie, a transmis un nou mesaj controversat credincioșilor, în Pastorala de Crăciun. Înalta față bisericească că restricțiile impuse în contextul pandemiei ar fi un "pretext" pentru a prigoni Bisericași a-i batjocori și hărţui pe creștinii ortodocși.

"Venirea în lume a Pruncului Iisus nu este doar evenimentul crucial şi culminant al întregii istorii universale, ci este şi începutul unui nou veac, veacul în care Dumnezeu Se dăruieşte lumii, pe care o umple de harul Său, se uneşte cu oamenii şi ne dăruieşte dragostea Sa infinită, Trupul şi Sângele Său în Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie. (...) De aceea, în aceste vremuri de pandemie, Iisus Hristos este Doctorul cel fără de moarte, Vindecătorul de toate bolile, Cel ce ne aduce dragostea Tatălui. Cel ce a venit să omoare moartea, Pruncul Cel născut în Betleem este vântul cel preacurat, care suflă oxigen ceresc în plămânii vlăguiţi de suferinţă ai celor din spitale, oferindu-ne doctoria nemuririi, Mâna cea puternică, care ne smulge din întunericul morţii şi ne aduce înapoi la starea de nemuritori, oferind chiar puterea medicilor de a stărui în osteneala vindecării", afirmă arhiepiscopul Tomisului, potrivit Agerpres.

IPS Teodosie n-a uitat să-i pomenească și pe cei care, in opinia sa, ar provoca mai mult rău decât pandemia. 

"Astăzi frica omoară mai mult decât virusurile, cu complicitatea mass-media. Depresie, îndoială, grijă, sărăcie, şomaj, durere - toate acestea sunt efectele fricii care a cuprins pe semenii noştri şi ameninţă să ne zdrobească".

În acest context, Arhiepiscopul Tomisului a catalogat restricțiile drept o încercare de a- umili și prigoni pe creștini.

"Mereu oamenii lui Dumnezeu au suferit mânia şi furia ucigaşă a celor răi. Astăzi prigonirea Bisericii a luat diferite forme, mai subtile şi mai perfide. Sub pretextul izbăvirii de boală, Bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi. Creştinii nu mai sunt daţi la fiarele sălbatice, însă fiarele răutăţii muşcă mereu din Trupul Bisericii prin propagandă, răutate, acuze mincinoase, calomnie şi ură", susţine arhiepiscopul Tomisului.

Teodosie îi îndeamnă pe enoriași să-şi apere credinţa.

"Să nu mai permitem niciodată ca Bisericile zidite cu sudoare, lacrimi şi sânge de strămoşii noştri sfinţi sau cele noi ridicate cu jertfă şi trudă de credincioşii noştri cu suflet mare să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc. Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie", a fost mesajul arhiepiscopului Tomisului.

IPS Teodosie s-a remarcat încă de la începutul pandemiei ca un contestatar al restricțiilor impuse de autorități și un susținător al formațiunilor și politicienilor care promovează negaționimsul.

ÎPS Teodosie, reacție periculoasă: instigă la nerespectarea regulilor de protecție sanitară și amenință Guvernul

Diana Șoșoacă, avocata lui IPS Teodosie: "Pandemie? Nu există așa ceva"

 

Mai multe articole despre:
IPS Teodosie Tomis AUR Sosoaca