MENIU

ÎPS Teodosie mai bifează o gafă: „Boala este urmare a păcatului”. Cu toate acestea, banii din păcănele nu sunt considerați păcătoși

ÎPS Teodosie mai bifează o gafă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oferit o explicație proprie atunci când a fost întrebat despre natura bolii. Potrivit celor mai recente declarații ale sale, Teodosie consideră că boala este rezultatul păcatului, iar suferința este o consecință a faptului că oamenii au păcătuit.

„Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate s ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh în cadrul unei emisiuni la radio.

Pe de altă parte, lista păcatelor se schimbă fundamental atunci când este vorba de donat bani bisericii. Referindu-se la această chestiune delicată,  arhiepiscopul Tomisului a spus că nu vede niciun „păcat” în a dona bani care provin din jocurile de noroc.„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. 

„Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a mai adăugat Înalt Prea Sfinţitul.

În urmă cu doar un an, Teodosie considera că jocurile de noroc sunt un „blestem”, mai periculoase decât „drogurile”.

„Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”,se exprima arhiepiscopul Tomisului, în 2023. 

În curând, Whatsapp nu va mai funcționa pe anumite telefoane. Lista modelelor care vor deveni incompatibile cu aplicația

Sfaturile date de IPS Teodosie enoriașilor, de-a lungul timpului, fie în emisiuni radio sau tv, fie cu alte ocazii au fost urmate de un val de reacții în mediul online, care mai de care mai diverse. Nici media nu a rămas "imună" la învățăturile Arhiepiscopul Tomisului. De această dată, înaltul ierarh a sfătuit recent o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț că aceasta „trebuie să își ducă crucea” și să se roage ca Dumnezeu ”să-i suplinească” bărbatului empatia. Prețioasa îndrumare a primit-o în cadrul unei emisiunii radio. 

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la un post local de radio.

IPS Teodosie răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor, la această emisiune.

„Trebuie să îți duci crucea”, a fost răspunsul lui Teodosie.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a subliniat Arhiepiscopul.

Accident în Vicovu de Sus. Trei mașini ai fost avariate, șase persoane, dintre care trei minori, au fost internate în spital