MENIU

ÎPS Teodosie, în fața polițiștilor constănțeni! Arhiepiscopul, primit de un sobor de preoți

ÎPS Teodosie s-a prezentat joi, 10 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța pentru a da cu subsemnatul în dosarul de corupție în care DNA l-a pus sub control judiciar.

Potrivit ZiuadeConstanța.ro, acesta a fost așteptat la sediul IPJ de un sobor de preoți, scopul fiind ca Înalt Prea Sfințitul să fie protejat de presă sau de enoriași.  

În dosarul de corupție în care a fost pus sub control judiciar, ÎPS Teodosie trebuie să se prezinte la Poliție în fiecare zi de joi.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și fals în declarații.

Mai exact, în ordonanța procurorilor DNA se arată că, în perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți inculpați din dosar au folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.