MENIU

ÎPS Teodosie dă de pământ cu oamenii care îi vorbesc de rău pe preoți: „Când vorbeşti de rău pe cei pe care Dumnezeu i-a ales să-i fie slujitorii săi păcatul este cu mult mai mare”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a abordat recent subiectul criticilor aduse preoților și ierarhilor, subliniind gravitatea acestor acuzații. Într-o emisiune la Radio Dobrogea, el a afirmat că cei care îi vorbesc de rău pe slujitorii lui Dumnezeu își asumă mari păcate, având în vedere că preoții sunt aleși de Dumnezeu, chiar dacă pot avea slăbiciuni sau defecte.

Ce avertisment a lansat ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a fost întrebat despre modalitățile de a-i convinge pe oameni să nu mai critice preoții. El a răspuns că a-i vorbi de rău pe preoți și ierarhi reprezintă o încărcare morală semnificativă. "Ei nu și-au câștigat această cinste singuri; sunt aleșii lui Dumnezeu. Așadar, când discutăm despre cei pe care Dumnezeu i-a ales să fie slujitorii săi, păcatul devine mult mai grav decât în cazul unui om obișnuit. Toți creștinii ar trebui să se comporte cu respect și să evite judecățile și bârfele despre preoți și ierarhi", a subliniat el.

Arhiepiscopul a citat un principiu important din învățătura Sfântului Ioan Gură de Aur, care recomandă acoperirea greșelilor preoților: "Dacă vei vedea pe preot că se află într-o patimă, acoperă-l cu haina ta", sugerând că trebuie să ne ferim de a vorbi despre slăbiciunile unui slujitor al lui Dumnezeu.

În plus, ÎPS Teodosie a explicat că preoții sunt judecați mai aspru înaintea lui Dumnezeu decât ceilalți creștini. "Judecata este a lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Fiecare va fi judecat în funcție de faptele sale, iar preoții vor fi evaluați mai sever", a conchis Arhiepiscopul Tomisului.