Cine este vinovatul pentru "poarta ucigaşă" de la intrarea în Timişoara. Ipoteză uluitoare
"Poarta a căzut din cauza impactului cu acoperişul clădirii albe din stânga care a fost luat de vânt, nu din cauza strict a vântului", susţine consilierul personal al primarului Nicolae Robu într-o postare pe Facebook.
Acesta a încercat să-şi susţină teoria printr-o serie de fotografii care arată, spune el, cum bucăţi din acoperiş se află lângă poarta căzută, subliniind că forţa vântului pare să fi fost atât de mare încât a trântit chiar şi o macara aflată în zonă.
"Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăţi de acoperiş aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare şi din poze, să fi fost şi lovită de bucăţile de acoperiş aduse de vânt! (...) Am postat mai devreme, după ce am vizualizat înregistrarea cu momentul în care a căzut poarta mărit şi dat cu încetinitorul, presupunerea personală că poarta a fost lovită de un acoperiş înainte de a pica. Imediat am mers acolo să vad dacă mai e rămas ceva în jur şi am găsit bucăţi de acoperiş pe o suprafaţă foarte mare atât înaintea porţii cât şi după poartă. Am făcut poze şi filmări şi puteţi vedea şi dumneavoastră. Am găsit pe internet poza făcută din timpul descărcerării (prima poza a postării) şi se vede clar în partea stângă a pozei, sub poarta picată, o bucată de acoperiş albă", a scris pe Facebook Cătălin Iapă.
"Este o poză în care apare concomitent stâlpul căzut la pământ şi o bucată de acoperiş foarte aproape de el, la nici 10 metri. În poza cu stâlpul căzut la pământ (cea în care apar numele oraşelor înfrăţite) se vede cum partea de jos nu pare a fi afectată/lovită, în schimb partea de sus e toată spartă ca şi cum ar fi fost lovită. Aici s-ar putea să fi lovit bucată de acoperiş în poartă. În ultima poză a postării apare o clădire în construcţie cu o macara ruptă efectiv de vântul de la furtună. Clădirea e a treia pe partea stânga cum se intră în Timişoara, după restaurantul Moteletul şi Hotelul Moteletul. Faptul că vântul a rupt această macara, proiectată să suporte forţe foarte mari, indică ce putere a avut în această zona în timpul furtunii", a mai scris consilierul pe Facebook.