MENIU

Ipoteză șoc despre Nicușor Dan. Ion Cristoiu: Nu va fi candidatul unic susținut de PNL

Ipoteză șoc în bătălia pentru București. Nicușor Dan nu va fi candidatul unic susținut de PNL, este opinia analistului Ion Cristoiu. 

Ipoteză șoc în bătălia pentru București. Nicușor Dan nu va fi candidatul unic susținut de PNL, este opinia analistului Ion Cristoiu, care spune că nu a crezut niciodată anunțul făcut de Ludovic Orban de sprijin pentru Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei. ”În acest moment nu există niciun angajament clar de susținere a unui singur candidat între PNL și USR", a spus analistul la Realitatea PLUS.

”Nu avem o înțelege între PNL și USR, înțelegere care înseamnă alianța electorală. Și zice așa: ”La primărie, candidat primar este de la noi, de la voi USR,  viceprimar e de la noi, că dacă facem o alianță, la sectorul 1 e USR, la sectorul 2 e al nostru”. La consilieri, d-l Nicușor Dan va vorbi și despre consilieri. În schimbul acesta noi îi vom da lui Nicușor Dan parale, afișe, campanie. Eu n-am până acum această convenție am un anunț. Ce este suspect în toată povestea asta este dacă d-l Orban, șeful celui mai mare partid, venea și spunea: ”Sigur că îl sprijinim, doar și noi vrem să obținem și o bucățică de cașcaval, nu?” D-l Orban a venit și a declarat ceva ce eu nu cred în viața mea, că-i cunosc pe politicieni: ”Noi nu vrem nimic, noi vrem să câștige dreapta, noi vrem ca Gabriela Firea să cadă!” Dacă Gabriela Firea va cădea învinsă de Nicușor Dan independent, care e mălaiul pe care îl obține PNL, ce obține PNL?”, a spus analistul Ion Cristoiu, joi seară, în cadrul emisiunii ”Legile Puterii”, la Realitatea PLUS.

De altfel, și analistul politic Cozmin Gușă prevestește finalul carierei de președinte al PNL pentru Ludovic Orban, despre care spune că a făcut o greșeală strategică nominalizându-l pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală. În opinia lui Gușă, Nicușor Dan nu se bucură de susținerea totală a USR, partidul care l-a promovat și, mai mult, este compromis de relațiile sale cu personaje controversate din zona intelligent-business. 

Cozmin Gușă anticipează finalul lui Orban la șefia PNL. Ce greșeală strategică a făcut 

 

Mai multe articole despre:
ion cristoiu cozmin gusa pnl usr nicusor dan