MENIU

Ionuț Stroe: „Perioada verii este ușor nepotrivită pentru o campanie electorală”

Perioada verii este ușor nepotrivită pentru o campanie electorală, fiind ușor imposibil să porți o dezbatere reală și o competiție între candidați într-o perioadă de concedii, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, 

Noi, liberalii, am vorbit mereu despre posibilitățile de a simplifica acest proces electoral, de a-l face mai facil pentru oameni, mai ales că trăim un super an electoral, cu cinci runde de alegeri, și acum ținta noastră este, evident, de a nu complica lucrurile”.

„Aici îndrăznesc o opinie personală, împărtășită de altfel și de alți liberali, perioada asta a verii este o perioadă ușor nepotrivită pentru a avea campanie electorală. Din punctul nostru de vedere, aceste alegeri prezidențiale au nevoie, poate mai mult ca niciodată, de timp, de o dezbatere așezată, de o dezbatere consistentă, de una reală. E ușor imposibil de purtat această dezbatere reală și competiție între candidați într-o perioadă de concedii, când foarte mulți români sunt într-o pauză evidentă după un an de muncă”, a adăugat Ionuț Stroe.

„Funcția de Președinte, la fel, subliniez, opinie personală, merită din punctul meu de vedere toată atenția și probabil că e nevoie de ceva timp pentru a exista o comunicare cât mai consistentă din partea candidaților către români. Evident, românii, cifrele dovedesc acest lucru, sunt cei mai «prezenți» la aceste alegeri”, a continuat el.

„Probabil pentru a avea timp pentru o campanie serioasă e nevoie și am putea ajunge la un termen obișnuit, de altfel, pentru a organiza alegerile prezidențiale în România, și anume în noiembrie, în toamnă, așa cum de altfel devenise chiar o cutumă în România să le ai cât mai în toamnă. Asta nu înseamnă că excludem posibilitatea de a le organiza și în septembrie dacă partenerii de coaliție insistă în această idee”, a mai declarat Ionuț Stroe.

SURSA