MENIU

Ionuț Moșteanu (USR Plus) îl face praf pe Florin Cîțu: EL ESTE VINOVAT de eșecul VACCINĂRII

Ionut Moșteanu, deputat USR Plus

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR Plus, l-a atacat dur pe premierul Florin Cîțu, la scurt timp după ce acesta a anunțat o anchetă privind pregătirea sistemului de sănătate pentru valul 4 al pandemiei. Toată vina pentru ceea ce se întâmplă acum îi aparține lui Cîțu, a afirmat Moșteanu. "Nu l-a interesat accelerarea vaccinării în timpul verii și a luat numai decizii haotice, care uneori se bat cap în cap", a afirmat deputatul USR Plus. 

"În vară ne spunea că o să fie minunat, acum spune că trebuie să folosim certificatul verde la peste 3/mie, când răul este deja făcut, acea localitate are probleme grave, în mod normal folosești certificatul verde înainte, ca metodă de prevenție, așa cum au făcut restul țărilor europene și majoritatea au câștigat bătălia din valul 4 datorită unor decizii înțelepte, curajoase și coerente", a afirmat Moșteanu.

"SINGURUL RESPONSABIL pentru acest eșec este încă premierul Florin Cîțu. În vară, când valul 4 părea departe, Ioana Mihilă (fost ministru USR Plus al Sănătății - N.R.) avertiza privind accelerarea vaccinării, Cîțu zicea "Da, da", cu jumătate de gură, grija lui erau alegerile interne din PNL. Dacă în urmă cu 2 luni am fi luat măsuri ferme, poate acum nu ne aflam aici", a precizat liderul deputaților USR Plus.

Replica lui Moșteanu a venit la scurt timp după ce Florin Cîțu a anunțat că va cere o anchetă pentru că vrea să știe cum a fost pregătit valul 4 și a insinuat că miniștrii USR Plus ai Sănătății ar fi răspunzători.

„Aș vrea să văd cum au fost pregătite de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont și va fi responsabil pentru asta”, a declarat premierul.