MENIU

Ionuţ Lupescu vine la Realitatea TV, astăzi, la ora 19:00. Luptă dură pentru şefia FRF

Se ascut săbiile în lupta pentru șefia Federației Române de Fotbal. Realitatea TV vă va ține la curent cu programele candidaților, iar primul candidat care va fi prezent în platou este Ionuț Lupescu, joi, 12 aprilie, de la ora 19:00. I-am lansat invitația și actualului șef al FRF, Răzvan Burleanu, care nu a confirmat încă .

S-au înscris în alegerile care vor stabili cine va conduce destinele fotbalului românesc: actualul președinte, Răvan Burleanu, fostul component al generației de aur Ionuț Lupescu și Marcel Puşcaş, fost fotbalist, antrenor, impresar şi preşedinte de club.

Fotbaliști de marcă ar putea face parte din echipa tehnică a lui Lupescu, dacă acesta ar câștiga primul mandat la Casa Fotbalului. Au confirmat deja Florin Răducioiu și Cristi Chivu, fostul căpitan al ,,naționalei".

La lansarea candidaturii, Ionuț Lupescu a prezentat o strategie pentru următorii 8 ani. În mandatul său, activitatea FRF ar urma să fie reorganizată. Lupescu vede oportunități în dezvoltarea jocului de fotbal și în construirea unei organizații puternice.

Ionuț Lupescu are 49 de ani. El a debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani și a jucat pe postul de mijlocaș. A jucat în repetate rânduri pentru Dinamo București. A evoluat și în Bundesliga, la Bayer Leverkusen și Borussia Mönchengladbach, precum și în Turcia și Arabia Saudită. Pentru naționala României a jucat 74 de partide și a marcat 6 goluri. A participat la două Campionate Mondiale, 1990 și 1994, și la două Europene, 1996 și 2000. Lupescu s-a înscris în lupta pentru șefia FRF după ce a îndeplinit un rol în cadrul Comisiei Tehnice a UEFA.

Răzvan Burleanu candidează pentru un nou mandat din postura de șef al fotbalului românesc. El este primul președinte FRF care vine după mandatul de nu mai puțin de 24 de ani al lui Mircea Sandu.

Burleanu a fost ales șef al Federației Române de Fotbal în 2014, când a devenit cel mai tânăr conducător al forului. În prezent în vârstă de 33 de ani, Răzvan Burleanu este fiul unui fotbalist care a evoluat la FCM Bacău. La aceeași echipă a jucat și actualul șef al FRF, dar numai la centrul de copii și juniori.

A urmat apoi școala de arbitri și a arbitrat până la 19 ani. A renunțat la sport pentru o carieră în diverse instituții ale statului român. În decembrie 2009, Răzvan Burleanu a fost decorat de Președinția României cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler.

S-a înscris în cursă și fostul fotbalist Marcel Pușcaș. În vârstă de 57 de ani, el a evoluat în carieră pentru Steaua și Rapid. A fost apoi antrenor, impresar sportiv și președinte de club. Nu este prima dată când fostul fotbalist candidează pentru Casa Fotbalului. S-a înscris și în cursa din 2014, însă a renunțat pe ultima sută de metri și și-a exprimat susținerea pentru Răzvan Burleanu.

Potrivit site-ului FRF, și-a mai depus candidatura și Ilie Drăgan, un profesor de sport din București. Alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal se vor desfășura pe 18 aprilie.

Mai multe articole despre:
Ionuţ Lupescu