MENIU

Ionel Dancă anunță că moțiunea de cenzură a fost trimisă Guvernului: Tabăra Cîțu încearcă o preluare ostilă a PNL

Ionel Dancă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat marți, la prânz, că moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR a fost trimisă Guvernului. Deputalul liberal a lansat acuzații grave la adresa colegilor din tabăra premierului Florin Cîțu.

”Președintele PNL a anunțat că, potrivit prevederilor constituționale, este obligat să comunice depunerea moțiunii către Guvern. Comunicarea a fost transmisă cu puțin timp în urmă și urmează să curgă temenele procedurale pentru dezbaterea ei. 
Împiedicarea dezbaterii unei moțiuni este o încălcare a principiului constituțional al statului de drept. Ar fi un atac la democrația din România”, a declarat Dancă pentru Realitatea Plus.

Citește și: ”Ludovic Orban: Azi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură, sunt îndeplinite toate prevederile legale”

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că ședințele Biroului Politic Național convocate de tabăra Cîțu sunt nestatutare. 
”Am fost informat că va fi convocat Biroul Politic Național. Din nou, este o convocare nestatutară, fără informarea președintelui PNL. Vedem că, de câteva luni, această echipă care s-a declarat câștigătoare înaintea Congresului manifestă o preluare ostilă a PNL. Este o ședință nestatutară, în care nu se pot lua decizii”, a anunțat deputatul liberal. 

Citește și: ”Miniștrii demisionari, TIR de ATACURI la premierul Cîțu - Drulă: Premierul e un zombie politic. Florine, România nu te mai vrea!”

Mai multe articole despre:
ionel danca pnl motiune de cenzura tabara citu