MENIU

Ion Sturza, dezvăluiri incredibile despre Plahotniuc: Aducea plutoane de femei politicienilor români

Ion Sturza, propus recent să formeze un govern la Chişinău, dar respins de Parlament, spune că Vladimir Plahotniuc încearcă să se impună la conducerea Executivului de peste Prut prin presiuni de natură mafiotă, folosind şantajul şi alte metode neortodoxe pentru a-şi atinge scopurile.

Acesta la descris într-un interviu la Adevărul Live pe Plahotniuc și a dezvăluit că în Republica Moldova acesta este numit Al Capone.

Ion Sturza a adus acuzaţii grave atât clasei politice de la Chişinău, cât şi unor politicieni de la Bucureşti, pe care-i consideră responsabili pentru criza actuală din Republica Moldova.

Sturza spune că ascensiunea lui Plahotniuc a început odată cu preluarea conducerii sucursalei Petrom din Moldova, de la care a obţinut în condiţii dubioase contracte la jumătate din preţul real. Mai mult, susţine el că o mare parte din banii obţinuţi din comercializarea carburanţilor se reîntorcea la Bucureşti pentru finanţarea unor partide politice.

Vă prezentăm mai jos declarațiile lui Ion Sturza:

“E o persoană obscură, cunoscută în mediile politice. A avut grijă să-și creeze relații foarte intime cu foarte mulți politicieni, nu vreau să le dau numele pentru a nu arunca în aer și viața politică din București. Cu toate că mulți dintre ei sunt la Beciul Domnesc astăzi. Care întotdeauna a utilizat șantajul, coruperea, inclusiv prin metode mai puțin ortodoxe. Spre exemplu plutoane de femei pe care le aducea politicienilor și elitelor la București. Pe urmă el nu se mai plictisea cu de-astea. El avea un club de noapte la Chișinău care era vizitat de tot felul de politicieni de la București.

A activat o perioadă în compania Petrom. Era o sucursală a Petromului care avea o condiție atât de avantajoasă. De exemplu, ei luau la jumătate de preț petrolul, printr-o decizie destul de aberantă a conducerii de atunci. Petromul, încă neprivatizat, le permitea să ia la jumătate de preț pentru a reinvesti. Reinvestițile se făceau înapoi în România în procesul politic.

Deci o persoană destul de obscură, care s-a infiltrat în jurul lui Voronin. Ca președinte, a devenit un fel de geantă a lui Voronin. Inclusiv un confident cu care a făcut afaceri, cu ghilimelele de rigoare pentru că au privatizat active foarte importante. S-a lansat în 2009 cu partidele europene și a monopolizat, practic, sfera economică judiciară, un fel de Al Capone, cum spunem noi în Moldova. Adevărul este că se cam știu unde sunt centrele lui de cost, dar nimeni nu știe unde sunt centrele lui de profit”.

 

 
Soarta Republicii Moldova, pe muchie de cuţit

Ion Sturza, invitatul emisiunii de azi, dezvăluie din interior cauzele şi şansele de rezolvare a crizei de peste Prut. Emisiunea integrală poate fi urmărită aici: http://bit.ly/1ZmdAtv

Posted by Adevarul on Thursday, January 14, 2016
Mai multe articole despre:
politice vladimir plahotniuc Ion Sturza