MENIU

"ION, ANA, SEX" și alte tipuri de combinații la numerele de înmatriculare, INTERZISE prin lege. Ce trebuie să știe șoferii

Plăcuță de înmatriculare / Captură foto

Regulamentul Rutier nu mai permite anumite tipuri de combinații la numerele de înmatriculare, relatează Realitatea PLUS. 

Potrivit noii legislații a Codului rutier, sunt interzise din oficiu conotațiile care conțin numere de înmatriculare cu tentă sexuală sau obscenă. 

Cel mai recent studiu arată că în topul preferințelor românilor sunt numerele de înmatriculare care conțin tentă sexuală sau obsenă, însă acest lucru va fi interzis. 

De asemenea, autoritățile au decis să restricționeze combinațiile de litere care încep cu “I” sau “O”, și asta pentru că sunt asemănătoare cu cifrele 1 și 0, iar în condiții de vizibilitate redusă acestea pot fi ușor confundate. 

Autoritățile nu mai permit, totodată, posibilitatea preferențială ca numerele de înmatriculare să conțină nume persoanelor.

Sunt foarte multe femei care preferă ca numerele de înmatriculare să înceapă cu "Ela" sau "Ana", în vreme ce bărbații preferă varianta mai simplă.

Persoanele care, conform noilor proceduri, au numărul de înmatriculare restricționat pot să circule în continuare cu autoturismul până la radierea acestuia sau până când va vinde mașina, iar noul cumpărător va schimba numărul.