MENIU

Iohannis: Să nu credem că după 1 iunie este relaxare TOTALĂ. Nu va fi

Klaus Iohannis si Florin Cițu

Preşedintele Klaus Iohannis transmite un avertisment privind măsurile de relaxare anunțate pentru data de 1 iunie. Șeful statului a precizat că nu trebuie să înțelegem că din prima zi de vară totul va reveni la normal, ci doar că restricțiile vor fi din ce în ce mai bânde, dar tinând cont și de evoluția pandemiei.

"1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă", a afirmat Klaus Iohannis.

Joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, șeful statului a făcut o vizită în Delta Văcărești, singurul areal sălbatic din București.