MENIU

CAZUL HOLBAN. Iohannis: Vom vota pentru ridicarea imunității și vor semna moțiunea pe justiție

Iohannis: Deputații PNL vor vota pentru ridicarea imunității și vor semna moțiunea pe justiție

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, după ședința grupului deputaților liberali, că aceștia vor vota pentru ridicarea imunității deputatului UNPR Titi Holban și vor semna și depune împreună cu PDL moțiunea simplă pe tema justiției.

Iohannis a spus că le-a prezentat deputaților PNL deciziile BPN privitoare la imunitate și la inițierea moțiunii simple pe tema justiției.

”Linia directoare a PNL, după decizia de ieri, este că noi vom vota în aceste situații pentru încuviințare. Am explicat colegilor și colegelor de ce s-a luat această hotărâre și cum vom continua”, a declarat liderul PNL.

El a precizat că moțiunea simplă pe tema justiției, inițiată împreună cu PDL, va fi semnată și depusă miercuri.

”Noi considerăm că este inadmisibilă atitudinea foarte lejeră a PSD față de niște acuzații extrem de grave, avem acuzații de trafic de influență care duc până în zona cabinetului primului ministru, care duc până în zona cabinetului ministrului Justiției. Noi considerăm că aceste lucruri extrem de grave trebuie clarificate cu toată răspunderea și nu putem să asistăm la acest tratament foarte superficial din partea PSD”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat, marţi, după prima şedinţă a noului Birou Politic al partidului, că s-a decis ca niciun parlamentar liberal să nu mai voteze împotriva cererilor de încuviinţare a arestării preventive, el precizând că este vorba despre "o linie clară de comportament".

Mai multe articole despre:
imunitate Klaus Iohannis Titi Holban