MENIU

Iohannis: Am impresia că demersul unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor e deturnat politic de PSD

Iohannis: Am impresia că demersul unor ONG-uri pentru salvarea pădurilor e deturnat politic de PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că are "impresia" că demersul unor organizații neguvernamentale în favoarea salvării pădurilor este "deturnat politic de PSD".

"Am impresia că demersul onest și bine intenționat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD", a afirmat șeful statului, pe Aeroportul "Henri Coandă".

Iohannis a precizat că a fost informat de premierul Victor Ponta despre intenția de a opri temporar, printr-o ordonanță de urgență, exportul de masă lemnoasă neprelucrată, dar a susținut că nu a comentat această intenție, întrucât nu este specialist în domeniu.

"Nu am comentat-o pentru că nu sunt specialist pe domeniu și nu pot pe moment să evaluez impactul economic. Dar dacă această măsură sau altă măsură duce la salvarea pădurilor din România, sunt de acord cu orice măsură în acest sens", a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că intenționează ca Guvernul să adopte, săptămâna viitoare, o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, informează AGERPRES.

Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din ședința de miercuri, însă reprezentanții Ministerului Justiției nu au reușit să găsească o soluție din punct de vedere legal pentru adoptarea ordonanței.