MENIU

Iohannis: A doua jumătate a sec. XX arată că pacea poate fi menţinută doar prin integrarea europeană

Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărășești a avut loc duminică seară în prezența președintelui Klaus Iohannis, a președinților Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose și a mai multor miniștri ai Cabinetului, peste 2.000 de persoane fiind prezente la eveniment.

Președintele Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităților militare succesoare ale tradițiilor de luptă de acum 100 de ani. De asemenea, eroul veteran Daniel Porumb, care a fost rănit grav într-o misiune în Irak, a vorbit despre semnificația Mausoleului de la Mărășești.

Klaus Iohannis a ţinut şi un discurs.

"Doamnelor şi domnilor, anul 1917 a fost pentru România cea mai grea perioadă din existenţa ei modernă. Cumpăna a fost fragilă. Nicicând ţara noastră n-a datorat mai mult spiritului de sacrificiu al poporului şi al Armatei sale. România se confrunta cu pericolul bolşevismului. Viitorul a fost salvat de eroismul Armatei. Prin angajamentul clasei sale politice, România anului 1917 avea să-şi dezvolte o solidaritate socială capabilă să conducă la victorii. Este meritul Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria.

Marele război a însemnat pentru multe operaţiuni, printre care şi România, o piatră de hotar. Democraţia şi pacea nu se obţin fără un angajament constant şi continuu al tuturor generaţiilor. Trăim de peste 70 de ani cea mai lungă perioadă fără conflicte armate. Cea de-a doua jumătate a secolului XX ne arată că pacea poate fi menţinută numai prin integrarea europeană. Strămoşii noştri şi-au dat viaţa pentru unitate naţională.

O Romînia respectată, construită pe politici stabilie şi credibile. O naţiune hotărâtă să-şi atingă adevăratul potenţial, la care au visat înaintaşii noştri", a spus Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
Mărăşeşti Klaus Iohannis