MENIU

Ioana Mihăilă: „Ritmul de vaccinare poate fi menținut și crescut. Putem reveni la o viață normală”

Ioana Mihăila/sursa foto: Octav Ganea, INQUAM

Ministrul Sănătății a participat, vineri, la inaugurarea centrului de vaccinare drive-through din Timișoara. Ioana Mihăilă a vizitat Spitalul de Copii din Timișoara, iar după-amiază s-a întâlnit cu medicii de familie, reprezentanții spitalelor, dar și cu autoritățile locale și județene, conform publicației Realitatea de Timiș.

Ioana Mihăilă: „Timișoara nu a fost aleasă întâmplător că loc al primei mele vizite. Timișoara a fost un exemplu de bune practici care se suprapune cu principiile pe care le promovăm la Ministerul Sănătății, un exemplu prin aplicația Pandemic Controller, o colaborare între medicii specialiști și cei de familie. Aici s-a desfășurat programul pilot de vaccinare la cabinetele medicilor de familie care au reușit să vaccineze peste 1000 de pacienți cu AstraZeneca. Este un exemplu de bune practici prin proiectul Oxigen pentru Timișoara, prin care s-au salvat mulți pacienți. Motiv pentru care Timișoara continuă să fie orașul care face lucrurile bune printre primii și tot acest efort merită susținut și multiplicat la nivel național.”

Ministrul Sănătății a vorbit și despre importanța intensificării campaniei de vaccinare anti-COVID.

Ioana Mihăilă: „Ieri au fost peste 100.000 de persoane vaccinate la nivel național, iar acest ritm susținut de vaccinare a fost atins prin eforturi coordonate ale personalului medical. Este rezultatul dorinței voastre de a veni să va vaccinați, și, în colaborare cu autoritățile locale, acum sunt din ce în ce mai multe posibilități de vaccinare. Toate sunt premisele care ne arată că ritmul de vaccinare poate fi menținut și crescut și cu ajutorul lui să putem reveni la o viață normală”.

 

Mai multe articole despre:
ioana mihaila timisoara