MENIU

Ioan Crăciuneanu, protestatar 10 August: „Îmi voi urma plângerile și vreau să-i trag la răspundere și pe oamenii politici”

Dosarul 10 august/sursa foto:INQUAM

Ion Crăciuneanu, cel care a făcut plângere pentru redeschiderea Dosarului 10 August, a intervenit la Realitatea PLUS, pentru a comenta decizia de ultim moment a instanței. Ne reamintim că foștii șefi ai Jandarmeriei vor fi din nou anchetati in dosarul violențelor din 10 august. Curtea de Apel Bucureşti a luat aceasta decizie, după ce a fost admisă plângerea lui Ioan Crăciuneanu, un protestatar care a fost rănit în urma intervenției jandarmilor la mitingul din 2018, din Piaţa Victoriei. Acesta a a fost  bruscat și rănit la picior de o grenadă fumigenă, în timpul intervenției violente a forțelor de ordine împotriva manifestanților din Piața Victoriei în urmă cu 3 ani.

Crăciuneanu speră că vor fi trași la răspundere și decidenții politici și nu doar forțele de ordine

Ioan Crăciuneanu: „O victorie de etapă, care reprezintă o reparație a mașinațiunilor DIICOT, care a încercat să preia dosarul 10 August. 200.000 de români s-au trezit bănuiți că ar fi atac jandarmii. Redeschiderea Dosarului este o reparație a acestei mișcări DIICOT, care nu a avut niciun substrat, decât întârzierea dosarului. Au trecut 977 de la momentul 10 August și a fost deschisă ancheta. În plângerea mea penală consider că sunt vinovați și toți decidenții politici. Îmi voi urma plângerile și vreau să-i trag la răspundere și pe oamenii politici. Pe 15 aprilie, DIICOT a deschis un alt proces în care se cere anchetarea fostului prefect, Speranța Cliseriu. Nu sunt singurul căruia îi e absolut clar că nu există o situație când șeful e la birou și subalternii iau deciziile singuri. DIICOT își continuă implicarea, cerând în urmă cu 48 de ore anchetarea doamnei foste prefect. Sper să se extindă cercetările spre toți decidenții politici.”

Mai multe articole despre:
10 august dosarul 10 august