MENIU

Invenție spectaculoasă a cercetătorilor britanici. Vezi descoperirea la care a contribuit și o echipă de Formula 1

cercetare

O veste bună și încă o luptă câștigată cu virusul corona în zona de cercetare medicală. Un sistem inovator ce susține respirația a fost dezvoltat de ingineri, medici și de echipa Mercedes Formula 1 în mai puțin de o săptămână. Acesta este un pas intermediar între masca de oxigen și sistemul de ventilație.

Parteneriatul a fost constituit din specialiști de la University College London (UCL),University College London Hospital (UCLH) și de inginerii echipei de Formula 1 Mercedes. Aceștia au dezvoltat un sistem care duce oxigenul la plămâni fără a fi nevoie de un ventilator. Informația a fost transmisă de publicația britanică Express. Creatorii susțin că invenția lor ar putea salva multe vieți. Noul sistem rezolvă decalajul dintre o mască de oxigen și nevoia de ventilare completă, ce presupune sedare și o procedură invazivă.

University College London a mai precizat că invenția a primit deja recomandarea din partea Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), care se ocupă de aprobarea dispozitivelor medicale din Regatul Unit al Marii Britanii.

 

Mai multe articole despre:
coronavirus cercetare dezvoltare