MENIU

Invenţia unui adolescent român ar putea SALVA MILIOANE DE OAMENI: STAR TREK devine REALITATE!

Invenţia unui tânăr român ar putea salva milioane de oameni

Un licean de 17 ani i-a impresionat pe reprezentanţii corporaţiei Microsoft cu o invenţie care ar putea salva peste 40 de milioane de pământeni – o pereche de ochelari care înregistrează tot ce se întâmplă în jurul celui care îi poartă

Un devean a inventat ochelarii care i ajută pe nevăzători să se orienteze. După 4 ani de cercetări şi teste, un devean a reuşit să creeze un dispozitiv asemănător cu cel din Star Trek- Invenţia se numeşte "Vizium", cântăreşte 500 de grame şi este extrem de utilă pentru persoanele cu dificultăţi de vedere, scrie zhd.ro

Ochelarii concepuţi de Cristi Dragomir ar putea deveni, cât de curând, soluţia salvatoare pentru cel puţin 40 de milioane de oameni de pe întreaga planetă. Cristi Dragomir are 17 ani şi este elev la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Ştiinţa şi tehnologia l-au pasionat de mic. "Tot ce ştiu din domeniul acesta, am învăţat singur, de pe Internet. Am studiat inclusiv cursuri de la facultate", povesteşte deveanul care şi-a testat imaginaţia întâi pe roboţi. Ideea ochelarilor pentru nevăzători i-a venit în clasa a opta.

"Doream să încep un proiect nou şi eram în pană de idei. M-am întâlnit cu un prieten de-al bunicului meu, care este nevăzător şi mi-a explicat de ce anume au nevoie semenii lui. După o jumătate de oră, am ştiut exact ce voi face", povesteşte tânărul. 

Ochelarii speciali – pe care i-a numit „Vizium” – i-au luat o lună de muncă, dar în spatele lor se află însă ani buni de studii, de cercetări şi teste.

"Am primit o mână de ajutor din partea unui prieten, care studiază acum la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Ne-am cunoscut pe vremea când făceam roboţi. Aveam aceleaşi preocupări şi am aflat despre el dintr-un interviu difuzat la radio. L-am căutat, ne-am întâlnit şi aşa a început colaborarea noastră", povesteşte Cristi Dragomir. Ochelarii pentru nevăzători au fost realizaţi pentru o competiţie lansată de corporaţia Microsoft şi au reuşit să impresioneze juriul. La faza naţională, invenţia a câştigat Premiul I.

VEZI TOT PE zhd.ro.