MENIU

A fost creat dispozitivul care-i ajută pe oameni să nu se mai rătăcească niciodată

<p>A fost creat dispozitivul care-i ajută pe oameni să nu se mai rătăcească niciodată</p>

O echipă de cercetători germani a inventat un dispozitiv, pe bază de electrozi, care ghidează paşii omului în direcţia dorită. Invenţia îi poate ajuta pe utilizatori să ajungă unde doresc, fără să mai consulte o hartă şi de ce nu, fără să ţină ochii deschişi, potrivit RFI.ro.

Dispozitivul creat, care stimulează un muşchi cuprins între genunchi şi coapsă, vă avertizează când trebuie să faceţi la dreapta sau la stânga, potrivit The Independent, care citează New Scientist. Mai exact, când utilizatorul simte un mic junghi în zona respectivă din picior, înseamnă că trebuie să meargă în acea direcţie.

Invenţia le-ar putea fi utilă chiar şi pompierilor, ca să se orienteze mai bine într-o clădire în flăcări, precum și persoanele în vârstă, care au probleme de orientare în spaţiu. Mai ales, ar avea de câştigat turiştii, care nu ar mai fi nevoiţi să stea tot timpul cu ochii pe hartă şi să rateze astfel vreun obiectiv interesant.

Max Pfeiffer, de la Universitatea din Hanovra, este unul dintre cei care lucrează la noua tehnologie. El e conştient că unii oameni ar accepta cu greu această invenţie, însă cum dispozitivele portabile (sau mai bine zis purtabile) devin din ce în ce mai populare, cercetătorul speră că oamenii se vor obişnui cu noul concept.

Dispozitivul a fost testat pe studenţi legaţi la ochi, care au fost ghidaţi încotro s-o apuce.

Mai multe pe RFI.ro.