MENIU

INVAZIE de șoareci într-un centru de corecție din Australia! Peste 400 de deținuți vor fi evacuați

Șoareci

Sute de deţinuţi dintr-o închisoare dintr-un stat din Australia vor fi evacuați din cauza unei invazii devastatoare de șoareci. Autoritățile australiene din statul New South Wales au decis mutarea de urgență a deținuților pentru a repara daunele provocate de micile rozătoare. Vorbim despre peste 400 de deținuți și 200 de angajați care urmează să fie transferați la alte instituții până la sfârșitul acestei luni. 

Şoarecii au atacat în special tavanele şi au ros cablurile de la centrul de corecţie situat în zona rurală a din Wellingtonului.

"Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea personalului şi a deţinuţilor sunt prioritatea noastră principală, deci este important să acţionăm cât mai repede posibil pentru a efectua lucrările de reabilitare", a declarat Peter Severin, comisarul responsabil cu serviciile corecţionale în New South Wales, potrivit unui comunicat de presă. 

Vorbim despre până la 420 deţinuţi şi 200 de angajaţi care urmează să fie transferaţi la alte instituţii până la sfârşitul acestei luni.

De câteva luni estul Australiei este victima unei invazii de şoareci care atacă casele şi devorează recoltele.

Practic, invazia micilor rozătoare este ultimul dezastru cu care se confruntă fermierii australieni, după ani de secetă, luni de incendii forestiere devastatoare la sfârşitul lui 2019 şi inundaţiile care le-au urmat.

Rozătoarele au apărut în octombrie, în urma unei recolte excepţionale, după cea mai gravă secetă înregistrată vreodată, relatează Agerpres