MENIU

Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Australia au închis alte plaje după aparițiile misterioase

Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Sydney au închis alte plaje, după ce sute de "bile negre" misterioase, despre care se suspectează că ar fi toxice, au fost aduse la mal de valuri.

O suburbie a metropolie a închis 3 plaje, ca măsură de precauţie, iar o altă suburbie vecină, a închis plaje aflate mai la sud, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Testele preliminare sugerează că misterioasele reziduuri de culoare neagră, în formă sferică, ar fi "bile de catran", care se formează atunci când petrolul intră în contact cu deşeuri şi apă, de obicei în urma unor deversări de petrol sau infiltraţii.

Autoritatea pentru Protecţia Mediului din statul australian New South Wales a declarat că efectuează propriile teste, recomandând localnicilor şi turiştilor să nu atingă "bilele" şi să nu se înoate în apropierea acestora.

Sydney are peste 100 de plaje în portul său şi de-a lungul litoralului său la ocean, care sunt renumite în întreaga lume, atrăgând milioane de turişti şi localnici în fiecare an.

Mai multe articole despre:
bile negre mister australi a sydney pericol