MENIU

Învățătoare înregistrată în timp ce îşi jignea şi umilea elevii. Părinții sunt revoltați

<p>&Icirc;nvățătoare &icirc;nregistrată &icirc;n timp ce &icirc;şi jignea şi umilea elevii. Părinții sunt revoltați</p>

O altă învăţătoare, de data asta din Brăila, a fost înregistrată în timp ce îşi jignea şi umilea elevii de clasa întâi. Părinţii au montat dispozitivele de înregistrare, după ce copiii au început să se plângă acasă de dascăl. Învaţătoarea se apară şi spune ca are o clasa mai dificilă, iar în aceea zi a fost atmosfera mai tensionată si a răbufnit. Conducerea unităţii şcolare a început o anchetă în acest caz.

"Băi băieţel, dacă nu te ia mama dracu’. Stai ţeapăn! Dacă vrei să te calc în picioare, te calc. Uite, râde animalul. Animalul râde pentru că nu înţelege ce i se spune. Creierul lui are o problemă", le spunea învăţătoarea copiilor.

"Singurul lucru care mă determină să nu îi bat să-i găsească nebuneala este faptul că îmi pierd serviciul. Dar dacă aş şti că eu nu îmi pierd serviciul ştiţi cum i-aş bate pe ăştia? Nu cred că vă imaginaţi. M-am săturat până peste cap. Mi-e silă", a continuat acesta.

Aşa se desfaşoară orele la clasa unei învăţatoare de la Colegiul Ana Aslan din Brăila. Părinţii spun că au aflat înca de anul trecut despre modul în care îi tratează dascălul pe cei mici. Pentru că au vrut să se afle adevărul, mai mulţi părinţi au montat dispozitive de înregistrare asupra copiilor.

"Efectiv urlă la copii, urlă, noi am fost şocaţi, nu ţipă, nu ridică tonul. Înţelegeam lucrurile astea, sunt nişte lucruri de a-te impune în faţa copiilor de a-ţi recăpăta respectul. Dar de aici până la a urla şi ai jigni mi se pare un pic cam mult", a spus un părinte.

Cum îşi vede învăţătoarea comportamentul?

"Probabil că a fost o situaţie mai tensionată în ziua respectivă şi… dar de regula, v-am spsu ma împac foarte bine cu copiii", a precizat aceasta.

Conducerea şcolii a început o anchetă, iar Inspectoratul Școlar General a transmis acesteia să ia cât mai repede o decizie în privinţa învăţătoarei.

Un caz identic a avut loc şi la Cluj-Napoca în urmă cu câteva luni, când o învăţătoare a fost înregistrată tot de părinţi, în timp ce umilea şi jignea un elev de clasa I. Aceasta a fost condamnată, în cele din urmă, de Judecătoria Cluj la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru purtare abuzivă, dar sentinţa nu este definitivă.

Mai multe articole despre:
Brăila învăţătoare