MENIU

Inundații în Galaţi. A fost găsită încă o persoană decedată, la Slobozia Conachi. Bilanţul creşte la 5 morţi. Încă o persoană dispărută a fost găsită în viață, în Pechea

Bilanțul tragic al inundațiilor catastrofale din Galați ajunge la 5 oameni morți.  Încă o persoană decedată în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi a fost găsită, duminică, în localitatea Slobozia Conachi, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

UPDATE 15:23 -  O persoană care era dată dispărută a fost recuperată de către salvatori în viață, în comuna Pechea, Galați.


"Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza localităţii Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, a fost identificată încă o victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 5", precizează IGSU.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, duminică dimineaţă, la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi, că două persoane încă sunt date dispărute.

"Nu avem o veste foarte bună, încă sunt două persoane dispărute de acum două nopţi", spunea premierul.

Marcel Ciolacu a precizat la momentul respectiv că "s-ar putea să fie şi o alarmă falsă, ca oamenii să se fi dus la rude".

Una dintre cele două persoane dispărute a fost găsită, ulterior, decedată.

Inundaţiile au afectat circa 5.400 gospodării din 24 comune din judeţul Galaţi.