MENIU

INUNDAȚII Alba | Lucian Bode: Sunt peste 120 de case afectate și aproape 300 de cetățeni evacuați

Lucian Bode și Florin Cîțu, în Alba

Premierul Florin Cîțu, însoțit de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au ajuns în județul Alba, în zonele grav afectate de inundații. Vor să vadă oficialii care este amploarea dezastrului și să facă o analiză a pagubelor, împreună cu autoritățile locale.

„Ce este foarte important este că nu avem victime. Sigur sunt pagube materiale însemnate, dar unul din motivele pentru care noi suntem astăzi aici și echipele de evaluare sunt în teren este acela de a asigura cetățenii din aceste localități încercate că vor primi de urgență ajutorul necesare.

Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste aceste 13 localități, din care patru grav afectate, trebuie să găsească un răspuns urgent la Guvern”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode, a declarat că au fost transmise mai multe mesaje RO-Alert şi în urma apelurilor la numărul de urgenţă 112 în foarte scurt timp zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti au reuşit să ajungă în zonă, ocolind viitura, şi au evacuat oamenii din casele ameninţate de ape.

"Au fost mai multe mesaje RO-Alert date imediat după ce au fost constatate aceste fenomene. Sigur că discutând cu colegii de la ISU pe seama telefoanelor pe care cetăţenii de aici, din zonă, le-au dat la 112, apelul pe care l-au făcut la 112, noi am venit în foarte, foarte scurt timp cu zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti, am reuşit să ajungem chiar aici, în zonă, ocolind viitura (...) şi pompierii au reuşit să avertizeze, să scoată din case o parte din cetăţenii care au fost, aşa cum bine ştiţi, evacuaţi", a precizat Lucian Bode.

Alba este grav afectat de inundații. În urma ploilor torenţiale şi a scurgerilor rapide de pe versanţi, pe râul Ocoliş, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe. Au fost inundate zeci de case, multe fiind distruse. Mai mulţi localnici au fost nevoiţi să se adăpostească, de teama apei, în podurile imobilelor. De asemenea, câteva maşini au fost distruse, fiind luate de apă, iar un drum judeţean, DJ 750G, a fost avariat şi colmatat.

Inundațiile au făcut prăpăd în țară. Mai mulți oameni au rămas fără case, iar localități întregi din județul Alba au fost măturate de ape

Mai multe articole despre:
lucian bode inundatii alba