MENIU

Întrevederea ministrului Apărării cu omologul din Coreea de Sud. Interesul reciproc pentru cooperarea în domeniul industriei de apărare, reafirmat

Întrevedere Angel Tîlvăr cu omologul din Coreea de Sud/ Foto: Facebook

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut vineri, 23 decembrie, la Seoul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Lee Jong-Sup, informează MApN într-un comunicat. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă o efectuează, în perioada 19-23 decembrie, în Republica Coreea, împreună cu o delegație parlamentară și guvernamentală.

"Am avut, astăzi, la Seoul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Lee Jong-Sup. Discuțiile au vizat cooperarea în domeniul apărării, situația de securitate internațională, precum și perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale.

Am invitat companiile sud-coreene să investească în industria de apărare din România și am subiniat că transferul de tehnologie este deosebit de important, în mod deosebit în actualul context strategic.

O potențială cooperare în domeniu ar putea contribui la dezvoltarea unor proiecte comune avantajoase pentru ambele părţi, iar continuarea dialogului politico-militar este esențială pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării", este mesajul transmis de Angel Tîlvăr, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, întâlnirea de astăzi reprezintă o continuare a dialogului impulsionat în luna septembrie, prin semnarea la Seoul a Scrisorii de Intenție dintre cele două ministere de profil, document ce constituie baza pentru stabilirea și extinderea relațiilor militare bilaterale între România și Republica Coreea.