MENIU

Întrebuințări mai puțin cunoscute ale oțetului. Sigur nu știai cât de util poate să fie

Întrebuințări mai puțin cunoscute ale oțetului. Sigur nu știai cât de util poate să fie. Iată la ce poate fi folosit, pe lângă întrebuințarea sa culinară.

Curăță calcarul

Otetul curata depunerile de calcar si spuma din masinile de spalat rufe. Este bine ca macar o data pe luna sa puneti 1 litru de otet in compartimentul de detergent al masinii si sa programati masina la un ciclu de spalare cu apa cat mai fierbine, fara rufe. Acesta poate curata calcarul si de pe alte suprafete unde s-a depus calcar.

Îndepartează mirosurile neplăcute

Amestecati o cana de apa cu o cana de otet si clatiti cu solutia astfel formata borcanele sau recipientele care au prins miros.

Curată cuptorul cu microunde

Intr-un bol amesteati parti egale de apa si otet, introduceti-l in cuptor si setati-l la putere maxima pentru aproximativ 5 min. Aburul format va ajuta la indepartarea depunerilor existente.

Otetul ajuta la indepartarea gumei de mestecat

Intariti pata produsa de guma de mestecat aplicand un cub de gheata si indepartati cat puteti din guma, dupa care frecati ce mai ramane cu otet alb caldut si resturile se vor dizolva.

Oțetul de mere, beneficii despre care nu știai. De ce trebuie să-l ai permanent în bucătăria ta

Curata obiectele patate si petele de transpiratie

Indeparteaza petele de transpiratie de pe haine. Clatiti zonele patate cu o solutie realizata din o parte otet cu 4 parti apa.

Otetul face faianta si gresia din baie sa straluceasca

Puneti otet nediluat intr-o sticla cu pulverizator, luati o carpa sau un burete curat si curatati faianta si gresia. Substantele active din otet distrug murdaria, grasimea, depunerile de sapun si depunerile usoare de calcar.

Sursa

Mai multe articole despre:
otet intrebuintari otet sfaturi