MENIU

Întreaga comunitate a recuperatorilor de metal din Sintești, vizată de o plângere PENALĂ. Demers fără precedent în România

Fumul incendiilor provocate pentru separarea metalului de plastic este vizibil, uneori, și în București (FB/Garda de Mediu)

Garda Naţională de Mediu a înaintat o sesizare penală la adresa întregii comunităţi din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, din cauza arderilor ilegale de deşeuri. Este pentru prima dată când o instituție a statului depune plângere penală împotriva unei întregi comunități.

„Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Ilfov a înaintat o sesizare penală împotriva fenomenului arderilor ilegale de deşeuri, adresată întregii comunităţi din Sinteşti, judeţul Ilfov, unde, de-a lungul numeroaselor descinderi ale comisarilor GNM, au fost identificate fapte de incendiere, abandonare, aruncare, eliminare a deşeurilor în spaţii neautorizate, fapte prevăzute de codul penal. Sesizarea a fost documentată cu datele acumulate de instituţie de-a lungul numeroaselor descinderi, astfel punând la dispoziţia organelor de cercetare penală informaţii cât mai clare pentru pedepsirea făptaşilor, conform legii”, au transmis reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

În ultimii doi ani s-au desfăşurat în Sinteşti 40 de acţiuni soldate cu dosare penale și sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, plus confiscarea a peste 50 de tone de deşeuri și a unor vehicule folosite pentru transport.

Cu toate acestea, fenomenul nu a putut fi stopat.

Mafia gunoaielor, sub lupa Gărzii de Mediu! Amplă acţiune de control în Sinteşti, Ilfov: 5.000 kg de aluminiu, confiscate. Amenzi uriașe

„Fenomenul colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor este o problemă cu care ne confruntăm constant. Acest demers al colegilor de la Comisariatul Judeţean Ilfov, cu siguranţă, nu va rămâne fără consecinţe”, a afirmat Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu.

Incendiu uriaș în apropiere de București, la Sintești. S-a emis RO-Alert, pompierii au intervenit cu 13 autospeciale -VIDEO

Mai multe articole despre:
sintesti dosar penal comunitate proces garda de mediu