MENIU

Într-un sediu al Poliției, condiții mai rele ca-n închisoare. Oamenii legii se îmbolnăvesc pe capete

Deşi prind infractori de temut, printre care capi ai reţelelor de droguri, chiar ei au parte de condiţii ca în penitenciare. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din capitală lucrează într-o clădire insalubră. Din cauza igrasiei, a geamurilor sparte şi a mizeriei, sănătatea angajaţilor de la BCCO ar fi pusă în pericol. 

Ajunşi la capătul răbdării din cauza condiţiilor în care lucrează, mai mulţi poliţişti bucureşteni de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate s-au revoltat, mai ales că unii dintre ei ar susține chiar că suferă acum de afecţiuni respiratorii.  

Clădirea în care au birourile, situată pe strada Eforie din Capitală, este insalubră. În imagini se poate observa că pereţii sunt plini de igrasie, tavanul stă să cadă, geamurile sunt sparte, duşumeaua este ruptă, iar toaletele sunt un adevărat focar de infecţie. Mai mult, pe holurile instituţiei există nici măcar coşuri de gunoi.

”În momentul în care trebuie să lucreze la sediu, la birou, acolo credeţi-mă că vorbim de... Îmi caut cuvinte să fiu elegant. E un grajd comunal la nivelul anilor”, a declarat Dumitru Coarnă, vicepreşedinte S.N.P.P.C., pentru Realitatea TV.

Unii poliţişti s-ar teme pentru starea lor de sănătate.

”Acolo, oamenii se îmbolnăvesc, cred, pentru că avem o igrasie totală, apa curge din tavan. Majoritatea cu afecţiuni respiratorii. Unul chiar mi-a spus că a fost suspect de TBC. Igrasia e la ea acasă, umiditatea e la ea acasă, mizeria e de nedescris”, a adăugat Coarnă.

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Poliţiei Capitalei s-au rezumat să transmită că nu există cazuri de TBC în rândul poliţiştilor, deşi în sediul respectiv lucrează atât angajaţii de la Combaterea Criminalităţii Organizate, cât şi cei de la Serviciul Omoruri şi de la Poliţia Judiciară.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor susţin că au sesizat Ministerul de Interne. Potrivit acestora, oficialii din MAI ar fi promis că în cel mult două săptămâni vor găsi o soluţie. Cel mai probabil, poliţiştii vor fi mutaţi într-o altă clădire, pentru ca imobilul să fie renovat.